Wat is private lease?

7 maart 2019

Comments

Wat is private lease?

mrt 7, 2019

Private lease is in feite niets anders dan zakelijk lease. Je kiest een auto, je sluit een leasecontract af bij een leasemaatschappij en zodra de aanvraag is goedgekeurd ontvang je de auto om er een aantal jaar in te rijden. Net zoals zakelijk leasen wordt er voor bepaalde tijd een leasecontract gesloten.

Toch zijn er in vergelijking met zakelijk leasen wel een aantal verschillen. Bij private lease moet je om te beginnen het maandbedrag zelf betalen (logisch 😉 ). Daarnaast betaal je zelf de brandstofkosten, die bij zakelijke lease voor de werkgever zijn.

Ook zijn er wettelijk een aantal verschillen tussen zakelijk en privé leasen van een auto. Bij private lease moet de prijs altijd vermeld worden inclusief BTW, waarbij dat bij zakelijk lease altijd exclusief BTW word vermeldt.

Net zoals bij zakelijk leasen moet je de auto bij einde leasecontract weer inleveren bij de leasemaatschappij.

Betaal je bijtelling bij private lease?

Veel mensen vragen zich af of je bijtelling betaald bij private lease. Daar kan ik heel kort over zijn: als je een auto privé gaat leasen zul je nooit bijtelling betalen.

Zodra je een zakelijk leaseauto gaat rijden wordt er door de werkgever een auto ter beschikking aan de werknemer gesteld. Als er dan wordt gekozen om de auto ook privé te rijden, is de belastingdienst van mening dat de auto loon in natura is. Zodra dat het geval is, dan moet er bijtelling worden betaald over het gebruik van de auto. Bijtelling is een percentage van de nieuwwaarde van de auto, wat verrekend wordt met het loon van de werknemer.

Daarom zal er voor private lease geen bijtelling worden gerekend, want bij private lease heb je zelf het contract afgesloten met de leasemaatschappij, en is er dus geen sprake van loon in natura.

Wat is occasion lease?

Bij private lease wordt er altijd gedacht aan het leasen van een nieuwe auto. Maar dat is niet helemaal waar. Je kunt er ook voor kiezen om een occasion te leasen.

Je rijd dan geen nieuwe auto, maar vaak een jong gebruikte. De meeste leasemaatschappijen kiezen er voor om goede auto’s aan te bieden voor occasion lease, maar toch moet je hier wel beter op letten wat voor auto je aanschaft.

De garantie voorwaarden tussen nieuw en occasion zijn ook anders. Laat je goed informeren welke voorwaarden er gelden voor service en garantie bij het leasen van een ‘tweedehands’ auto.

Hoe werkt occasion lease?

Occasion lease werkt op de meeste punten hetzelfde als bij een nieuwe auto. Er zijn een aantal verschillen die ik hieronder toelicht.

Je wordt nadat de aanvraag is goedgekeurd direct eigenaar van de auto. Je bent dus slechts een ‘huurder’ van de auto, maar ook daadwerkelijk de eigenaar.

Als eigenaar van een auto moet je er altijd voor zorgen dat je een verzekering afsluit. Bij een nieuwe auto zit dit bij het leasebedrag in, maar bij een occasion moet je dit zelf regelen.

Ook onderhoud en service is maar tot een bepaalde hoogte inbegrepen bij het leasebedrag. Bekijk altijd voordat je een occasion leaset even wat de service en garantie voorwaarden zijn voor de leaseauto.

Het laatste verschil bij een occasion is dat je het volledige aankoopbedrag aan het einde van je leasecontract moet hebben afgelost. Het kan dus zijn dat je aan het einde van het contract nog een laatste termijn bedrag moet betalen.

Om occasion lease in Ă©Ă©n samen te vatten kun je zeggen dat occasion lease niet meer is dan een auto kopen met uitgesteld betalen.

Vraag stellen
Vragen? Stel hieronder je vragen en je ontvangt zo snel mogelijk antwoord van me.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

News & Updates

Join Our Newsletter